Акценти
Начало / Ивайло Калфин: АБВ ще покаже в парламента, че има почтена левица

Ивайло Калфин: АБВ ще покаже в парламента, че има почтена левица

Ивайло Калфин АБВ Плевен

С песен химн, написана само за две нощи, тази вечер АБВ закри предизборната си кампания в Плевен. На площада пред Драматичен театър „Иван Радоев” говориха водачът на листата за 15 МИР Плевен – Румен Петков, Ивайло Калфин – водач на листите на АБВ в София и Варна и Емил Димитров – син, който заедно с композитора Дани Милев написа специалната песен за АБВ.

Ивайло Калфин АБВ Плевен (2)

„АБВ носи в себе си в Плевен. Остават няколко дни за размисъл, когато всеки трябва да реши България има ли бъдеще или не и се надявам заедно да споделим подетата”, подчерта Емил Димитров – син.

След него водачът на листата Румен Петков изтъкна, че са в края на една трудна кампания, в която „политически сили, плащат огромни суми на телевизиите и вестниците за предизборните си реклами със субсидиите, които всички ние им даваме”. Затова държим тези субсидиии да бъдат намалени три пъти, каза Петков и призова за гласуване с номер 14 в интегралната бюлетината, защото така се гласува  за силата, за енергията, за почтеното управление. „Когато гласуваме  с номер 14 за АБВ, ние гласуваме за достойнството на нашите родители, за бъдещето на нашите деца. Подчертавам, че гласуваме и за нашата сигурност, за хората от МВР, които се грижат за нашето спокойствие..Трябва да гласуваме за  достойнството си, а това без силни служители на МВР и на Министерството на отбраната няма как да постигнем”, каза Румен Петков.

Ивайло Калфин АБВ Плевен (3)

Пред събралите се Ивайло Калфин изтъкна, че АБВ вече има ясно очертани десет приоритета, които ще бъдат  внесени веднага за обсъждане в Народното събрание. На първо място той посочи енергетиката.  Калфин беше категоричен, че е напълно нелегитимно  решението, с което днес бяха увеличени цените на електроенергията от комисия, която е „политически назначена, под политически натиск взема политическо решение, за да се срият кражбите на някого в енергетиката”. Сред приоритетите той изброи „отпушване” доверието в банковата система, въвеждане отново на  прогресивното подоходно облагане и законопроект за драстично намаляване на партийните субсидии.

„В следващия парламент още в самото начало ще  заявим, че ще подкрепим всички добри мерки, независимо откъде идват те. Ние ще бъдем тези, които се стремят към стабилност в следващия парламент, изградена върху политики. АБВ ще смени начина, по който се прави политиката. И още нещо важно – ще покажем, че има почтена левица в България”, акцентира Ивайло Калфин.

Срещата за закриване на предизборната кампания на АБВ продължи с изпълнения на Дани Милев, който не пропусна да изпълни вечната песен на Емил Димитров „Моя страна”.

 Ивайло Калфин АБВ Плевен

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...