Акценти
Начало / Образование / Учениците от ОУ „Д-р Петър Берон“ отбелязаха с различни инициативи Трети март

Учениците от ОУ „Д-р Петър Берон“ отбелязаха с различни инициативи Трети март

С няколко инициативи учениците от ОУ „Д-р Петър Берон“ – Плевен се включиха в дейностите, отразяващи 138-години от Освобождението на България, съобщават от учебното заведение. Възпитаниците на училището от всички класове вложиха цялото си усърдие и изработиха постери и рисунки по темата, които г-жа Любимка Петкова подреди в изложба. Акцент представляват паметните места в родния град, свързани с почитта и преклонението пред саможертвата на героите.

С помощта на г-жа Геновева Иванова и г-жа Стела Евстатиева – ръководители на клуб „Млади възрожденци“, учениците проучваха материали и подготвиха тематичната украса на училището. Милен Цетанов от VІІ „б“ клас изготви презентация – викторина, която представи на учениците от петите класове в час на класа. В края на заниманията всички участници получиха награди с послание: „Не загърбвай българското в себе си… Бъди горд, че си българин!“

Радост в предпразничния ден донесе и второто място на Наталия Лазарова в литературния конкурс, обявен от Учебен център „Гений“ – Плевен на тема „Магията на българската природа“, споделиха още от училището.

Снимки: ОУ „Д-р Петър Берон“

Следваща Предишна
ОУ Д-р Петър Берон 1
ОУ Д-р Петър Берон 3
ОУ Д-р Петър Берон 2

ОУ Д-р Петър Берон
Следваща Предишна

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...