Акценти
Начало / Образование / Успешно приключи проект на ДФСГ „Интелект“ в Лондон

Успешно приключи проект на ДФСГ „Интелект“ в Лондон

Биг Бен

Ученици от гимназия „Интелект“ имаха възможност да осъществят десетдневно практическо обучение в Лондон. Там плевенските младежи доказаха, че е възможно и младите хора на България да се реализират пълноценно в силно конкурентна среда.

Обучението е част от проекта „Електронно митническо обслужване- европейския опит и практика“,  финансиран по програма „Леонардо да Винчи“.

Програмата включваше посещение на мултинационални компании като Lloyd’s of London Blick, Rothenberg Ltd, The Summit Group Limited,HM Revenue & Customs и др., а също така групата имаше възможност да влезе и в Британския парламент, както и да  се запознаване с типичните за Лондон културни и исторически забележителности: TowerBridge, Tower of London, LondonEye, Биг Бен, Уестминстърското абатство, Бъкингамския дворец,  Катедралата Сейнт Пол, Британския музей, разказаха участниците в практиката.

По време на трансграничната практика, възпитаниците на ДФСГ „Интелект“ са получили възможност да разширят професионалните си компетенции, да повишат чуждoезиковите си умения на английски език, да обогатят ценностната и ориентация за кариерно развитие и да повишат конкурентоспособността си на пазара а труда. Всички участници са получили сертификати за успешно завършена практика.

Екипът по проекта и ръководството на гимназията са убедени, че само с подобен тип отворено образование, включващо досег с водещи фирми  в световен мащаб ще променим нагласите и мотивацията на българските ученици. Това е възможност за младите хора в България за успешен старт в живота и в професионалната им реализация, допълват от ръководството на елитното плевенско училище.

"Интелект" - сертификати

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...