Акценти
Начало / Култура / Успешна премиера на балетния спектакъл „Ледената царица”

Успешна премиера на балетния спектакъл „Ледената царица”

Пред препълнена с почитатели зала беше представен премиерният балетен спектакъл „Ледената царица” на Школата по балет към читалище „Съгласие”.

Красивата приказка на Андерсен за истинското приятелство и любовта оживя в танците на момичетата от школата на Маня Николова.

Редом стях бяха и момчетата от класа по народни танци на НУИ „Панайот Пипков”, които показаха талант и в изпълнението на брейк. За успешното им представяне помагат и специалните уроци, получени от брейк формация „Ефект”.

„Ледената царица” е продължение на спектакъла „Приказка за балета”, представен през миналата година. Добрата традиция на тези спектакли е в основата на идеята от следващата учебна година в НУИ „Панайот Пипков” да бъде разкрит клас по класически танци.

Постановката на „Ледената царица” е на Христо Домусчиев, а хореографията – на Маня Николова. Сценографиятае дело на художника Иван Велчев, музикалният подбор – на Илиана Павлова. Репетитор – Валя Козовска.

Второто представление на балетния спектакъл беше тази сутрин и всички билети бяха продадени. За спектаклите на 25 и 26 април от 10 часа билети все още могат да се намерят.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...