Начало / Образование / Успехи за ОУ“ Валери Петров“ в навечерието на Коледа

Успехи за ОУ“ Валери Петров“ в навечерието на Коледа

Екипът на най- новото училище в Плевен – ОУ“Валери Петров“,  има повод да изпитва радост и задоволство в навечерието на Коледа.

На проведения на 1 декември Математически турнир „Иван Салабашев“ Рая Калоянова Костова от Iб клас зае първо място с максимален брой точки, Полина Петкова Асенова от ІІа клас се класира на второ място, а Петър Свиленов Трифонов и Валентин Димитров Петрунов от ІІІв клас заеха трето място.

С подобни отлични резултати се представиха възпитаниците на ОУ “Валери Петров“  и на Коледното математическо състезание, което се състоя на 8 декември. На призовите места се класираха: Ива Ивова Първанова от Ів клас  – първо място; Георги Петров Георгиев от ІІа клас и Даниел Цветомиров Василев от ІІб клас –  второ място; Полина Петкова Асенова от ІІа клас, Петър Свиленов Трифонов от ІІІв клас, Теодора Ивелинова Симеонова от ІІІв клас и Зорница Димитрова Георгиева от ІVв клас – трето място.

Макар че ОУ“Валери Петров“ залага на качествената езикова подготовка на своите ученици, успехите на децата в областта на математиката показват, че между двете направления няма противоречие. Постиженията на учениците са логичен резултат от тяхната работа и от работата на техните учители, които ги насърчават да полагат усилия, но и да се съизмерват с другите, защото само така се гради самочувствие и може да се върви напред.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...