Начало / Икономика / Спад в броя на наетите лица в Плевенско отчитат от статистиката

Спад в броя на наетите лица в Плевенско отчитат от статистиката

По предварителни данни на Националния статистически институт наетите лица по трудово или служебно правоотношение в област Плевен към края на септември 2018 г. намаляват с 0.6% спрямо края на юни 2018 г., като достигат 58 000. Най-голямо намаление на наетите лица по трудово и служебно правоотношение е регистрирано във „Финансови и застрахователни дейности” – с 5.9%, „Култура, спорт и развлечения” – с 4.4% и „Селско, горско и рибно стопанство” – с 3.3%.

В структурата на наетите лица по икономически дейности през третото тримесечие на 2018 г. най-голям е относителният дял на наетите по трудово и служебно правоотношение в дейностите „Преработваща промишленост” – 27.6%, „Търговия,    ремонт на автомобили и мотоциклети” –  16.8%,  „Хуманно здравеопазване и социална работа” – 10.4% и „Образование” –  9.7%.

В края на септември 2018 г. наетите лица по трудово или служебно правоотношение в област Плевен са с 0.3% по-малко в сравнение със същия период на предходната година, отчитат още от статистиката.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...