Акценти
Начало / Видео / Уникална изложба на папагали предизвика интереса на плевенчани (видео, снимки)

Уникална изложба на папагали предизвика интереса на плевенчани (видео, снимки)

Десетки плевенчани се стекоха още в първите минути след откриването на най-голямата изложба на папагали в България, която гостува от днес в Плевен. Пътуващата изложба представя 16 вида папагали от всички краища на света – от Африка, Южна и Централна Америка, Австралия, Нова Зеландия. Сред най-редките видове, представени в изложението, са Военната АРА и Жълтобузото какаду. Другите представители, които могат да бъдат видени, са: Белочела Амазона, Амазона Финчи, Жълточела Амазона, Синьочела Амазона, Венецуелска Амазона, Жако, Кангоански папагали, Еклектус, Жълто качулато какаду, Синьо-жълта АРА и Зеленокрила АРА. Досега изложбата е представена в моловете във Варна, Русе, Стара Загора, Велико Търново и Добрич, а от днес тя е в Плевен.

Тя ще бъде на разположение на плевенчани до 31 януари в Панорама мол Плевен. Клуб за любители на екзотични птици „Rio parrots BG” – Разград пък е организатор и инициатор на изложението „Джунгла в мола“, което предлага едно незабравимо изживяване сред различни екзотични видове папагали , които са свободни, без клетки, сред декори, възможно най-близки до естествената им среда.

Част от папагалите разговарят с посетителите, като всеки от тях си има предпочитания, обясни Мирослав Пъшев – представител на „Rio parrots BG” – Разград. Докато едни предпочитали да разговарят само с представителките на нежния пол, то други пък избират децата. Има и представители на пернатите, които харесват разговорите с мъже. Отговаряйки на събралите се деца, Жълтобузото какаду веднага стана фаворит на малчуганите, които разглеждаха пернатите.

 За снимка най-предпочитан беше пъстрият представител на Синьо-жълтата АРА. Всички изложени видове са обучени и няма проблем желаещите да се снимат с тях. Обучението на всеки папагал е различно – от дни до месеци, но то зависи и от човека, който се занимава с него, обясни още Пъшев.

Всеки посетител на изложбата може да участва и в томбола, като голямата награда, разбира се, е папагал Амазона с клетка за домашен любимец.

Работно време на изложението ще бъде всеки ден от 11:00 до 20:00 ч. до 31 януари, когато ще бъде изтеглен и победителят в томболата.

Следваща Предишна
изложба папагали
изложба папагалиt
изложба папагали
изложба папагали
изложба папагали
изложба папагали
изложба папагали
изложба папагали
изложба папагали
изложба папагали
изложба папагали
изложба папагали
изложба папагали
Следваща Предишна

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...