Акценти
Начало / Образование / Умения по предприемачество ще усвояват в Италия ученици от ПГ по туризъм

Умения по предприемачество ще усвояват в Италия ученици от ПГ по туризъм

Ученици

20 ученици от 10 и 11 клас на Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“- гр.Плевен, специалност „Екскурзоводско обслужване” и „Организация на хотелиерството” с интензивно изучаване на италиански език ще проведат производствена практика в гр. Сполето, провинция Умбрия, Италия. Участието се осъществява по програма „ЕРАЗЪМ+”Ключова дейност 1 , Образователна мобилност за граждани на тема: „Изграждане в обучението на практически умения, новаторство и предприемачество като част от установените европейски рамки” и е финансиран от Европейския съюз. Проектът е и поредна стъпка на сътрудничество между ПГ по туризъм и приемащата организация в Италия – AZZURA, Societa Cooperativa Sociale, гр. Сполето.
Плевенските ученици ще работят в туристически обекти – хотел, ресторант и туристическа агенция, където ще имат възможност за изграждане на умения и компетенции , отговарящи на международните стандарти и изисквания на Европейския съюз, както и за осъществяване на междукултурен диалог и усъвършенстване на езиковата си подготовка и комуникативни умения. Учениците ще посетят и училището по туризъм в гр. Сполето, където ще се запознаят със свои връстници и обменят добри практики в професионалната си подготовка, научихме от директорката на гимназията Малинка Маринова.
По време на престоя, от 22 март до 12 април, е предвидена и богата културна програма – посещение на исторически забележителности, музеи, галерии, както и дестинации на световния туризъм – Рим и Флоренция, чрез което учениците ще се докоснат до европейската култура и традиции.
Реализирането на проекта ще предостави достъп до продължаващо професионално обучение в страна от ЕС – водеща в туризма, ще спомогне за изучаване и усвояване на иновативни подходи в организацията на туристическото обслужване в различните му направления като част от установените европейски рамки, подчерта Маринова.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...