Акценти
Начало / Здравеопазване / Безплатни имунологични консултации организират три медицински центъра в Плевен

Безплатни имунологични консултации организират три медицински центъра в Плевен

имунологични изследванияНа 26 март 2015 г. , четвъртък, в трите центъра по имунология в Плевен ще се проведе Ден на отворените врати. В медико-диагностичните лаборатории по имунология към УМБАЛ „Д-р Г. Странски” ЕАД – Плевен, МЦ КИРМ Плевен и  „Имунодиагностика П.П.” ЕООД ще извършат безплатни консултации и изследване на имунния статус.

Желаещите  консултации, могат да направят предварително записване на телефоните на центровете в Плевен.

МДЛ по имунология, II-Клинична База, УМБАЛ „Д-р Г. Странски” ЕАД – Плевен – ул. „Ген. Владимир Вазов” №91, тел.: 064 886741;

МЦ КИРМ Плевен – бул. „Скобелев” №20, тел.: 064 804790;

МДЛ „Имунодиагностика П.П.” ЕООД – бул. Хр. Ботев №36  тел.: 064 802773

Поводът за инициативата е тежката грипна епидемия от тази зима, която засегна много хора в активна възраст, а не както през  други години, когато боледуват предимно рисковите групи от деца и възрастни хора.

Целта е имунолог да направи оценка на имунния статус на желаещите  и да препоръча индивидулна схема за имунопрофилактика, за да може имунната система да реагира адекватно при последваща среща с вируса.

Наскоро специалисти предупредиха за очакван трети пик на заболеваемостта от грип. Те посъветваха  личните лекари и всички клинични специалисти да не се пренебрегва ролята на имунната система в ситуация на грипна епидемия, да се извършва навременна имунопрофилактика за предотвратяване на тежките усложнения, приема на скъпоструващи лекарства и техните странични ефекти, както и необходимостта от хоспитализация.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...