Начало / Образование / Умения за прилагане на технологиите в предучилищното образование показаха учителки от ЦДГ,,Юнско въстание“

Умения за прилагане на технологиите в предучилищното образование показаха учителки от ЦДГ,,Юнско въстание“

урок ЦДГ Юнско въстание

Две открити практики се проведоха в ЦДГ №2 „Юнско въстание “ в Плевен като част от програмата на Осмата научна конференция по предучилищно възпитание „Водим бъдещето за ръка“, на която градът ни беше домакин в края на миналата седмица.

Децата и техните учителки показаха умения за използване на интерактивна бяла дъска в образователния процес по математика. Едната учебна ситуация – „Приказното пътуване на Дора в страната на математиката“,  беше представена от старши учител Юра Цветанова с децата от втора група „Пинокио”. Учебното съдържание беше насочено към обобщаване представите на децата за геометричните фигури. Другата практика -„Пипи отива на училище“, беше проведена от старши учител Рая Петкова в подготвителна група – 6 годишни , по време на която децата демонстрираха своята математическа готовност за училище.

ЦДГ Юнско въстание урок

В детската градина гостуваха 60 учителки и директорки на детски градини от цялата страна. Специални гости на събитието бяха Йонита Иванова – началник отдел ,,Образование и култура“ Община Плевен , доц. д-р Паула Хардон – заместник-декан на отдел „Международно сътрудничество и интеграция“ към факултета по „Философия и педагогика“, Университет на Валенсия, Испания и доц. д-р Теодора Вълова – зам. директор на Падагогически колеж Плевен към ВУ ,,Св. Св. Кирил и Методий “. Те изказаха своето задоволство от постиженията, показани от децата и учителките на ЦДГ №2 ,,Юнско въстание“. Гостите бяха приятно изненадани от специалния музикален поздрав на децата, които показаха артистични, танцови и певчески умения.

ЦДГ Юнско въстание танц

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...