Начало / Здравеопазване / УМБАЛ – Плевен сред лечебните заведения в страната, които ще получат апаратура за 1.1 млн. лева от „Българската Коледа“

УМБАЛ – Плевен сред лечебните заведения в страната, които ще получат апаратура за 1.1 млн. лева от „Българската Коледа“

УМБАЛ – Плевен е сред 19-те болници в страната, които ще получат апаратура от благотворителната инициатива „Българската Коледа”, организирана вече поредна година от президента на България.  Договорите за доставка на високотехнологичното оборудване бяха сключени след обявената на 8 април т.г. процедура за набиране на оферти за доставка, монтаж, пускане в експлоатация, обучение за работа и гаранционна поддръжка на медицинска апаратура, за нуждите на лечебни заведения, осъществяващи реанимация и интензивно лечение на деца, съобщават от пресцентъра на Президентството.  До края на октомври т.г. медицинската апаратура ще бъде доставена и въведена в експлоатация в лечебните заведения.
На 1 декември 2015 г. държавният глава Росен Плевнелиев даде началото на кампания 2015/2016 г. под надслов „Да помогнем на децата в реанимация“. Близо 5 на сто от постъпващите за лечение деца са със заплашващи живота критични състояния, налагащи незабавна висококвалифицирана помощ. Тези състояния при децата протичат динамично и при липсваща спешна помощ, своевременна и точна диагностика и стартиране на адекватно лечение, настъпва тежка инвалидизация за цял живот или загуба на детски живот.
Заедно с осигурената високотехнологична апаратура, в настоящата кампания 2015/2016 г. „Българската Коледа“ подпомогна изследванията, лечението и рехабилитацията на 405 деца. Всеки родител, който има болно дете и се нуждае от подкрепа за лечение или рехабилитация, може да подаде молба за подпомагане.
Заявления за подпомагане на деца със средства от благотворителната инициатива „Българската Коледа“ се приемат целогодишно. На сайта на „Българската Коледа“ (http://www.bgkoleda.bg/) е публикуван редът за кандидатстване и документите, които родителите трябва да попълнят и да изпратят на посочения адрес, както и информация за начините, по които могат да бъдат правени дарения за „Българската Коледа“.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...