Акценти
Начало / Любопитно / Регатата ТИД акустира край Байкал

Регатата ТИД акустира край Байкал

Днес участниците от 61-то международно издание на регатата по река Дунав – ТИД пристигнаха в Байкал. Това е поредната спирка на българска територия на международния поход по река Дунав По време на похода в България участниците изминават общо 509 километра. Те  имат възможността От Видин до Силистра да наблюдават красотата на дунавската флора и фауна, като през следващите дни регатата ще спира в Черковица, Свищов, Русе, Ряхово, Тутракан, Ветрен. Последната спирка на българско пристанище ще е в Силистра.

Всеки ден те изминават сравнително къси преходи между 21 и 42 километра. Маршрутът е подходящ за начинаещи и за деца над 12 години, коментират организаторите. Тази година в регатата са се включили близо 60 лодки, като най – много са участниците от Германия.

Походът стартира на 19 юни в германския град Инголщад и се очаква да приключи на 2 септември в делтата на реката в Румъния. Ежегодният гребен поход по Дунав преминава през всички крайбрежни страни по течението на реката – Германия, Австрия, Словакия, Унгария, Хърватия, Сърбия, България и Румъния. В продължение на повече от два месеца лодкарите изминават  около 2 020 км. Идеята на похода е да се покаже ролята на Дунав, като река която свързва, а не разделя всички европейски народи.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...