Акценти
Начало / Общество / Улица „Тодор Влайков” в Плевен е забравена от местната власт

Улица „Тодор Влайков” в Плевен е забравена от местната власт

to10

Улица „Тодор Влайков” в Плевен явно е забравена от местната власт, след като от години никой не се сеща да изкърпи поне частично огромните дупки по нея. Хората от квартала са единодушни – тук ремонт не е правен поне от 10 години.

to12

30-метровата отсечка стряска случайните посетители на района с невъзможността да бъдат избегнати огромните пробойни в асфалтовата настилка. „Редовните посетители” и най-вече жителите на улицата не спират да се възмущават от забвението, в което са изпратени.

Уличката е малка, но много натоварена, тъй като се намира непосредствено до единствената седмична ясла „Асен Халачев” в града. И всяка сутрин много родители на малки деца спират именно там автомобилите си, за да избегнат неудобствата, които придизвиква натоварения сутрешен трафик на булевард „Русе”, на който е адресът на детската ясла.

to8

Изронената асфалтова настилка и огромните дупки на улица „Тодор Влайков” по никакъв начин не могат да бъдат избегнати, тъй като на много места се простират от единия до другия край по ширина на трасето.

to14

Тротоарът, който е непосредствено до оградата на детската ясла, е достоен конкурент на пътя. По него няма две плочки с еднакво ниво и това го прави на практика неизползваем. Бързащите за работа родители сутрин имат възможност да избират между две трасета до входа на детската ясла – между калните локви по асфалта или калните локви и опасни неравности по тротоара. И в двата случая резултатът е един и същ.

За „успокоение” на всички от квартала и тази година местната власт не предвижда ремонт на улица „Тодор Влайков” – поне такъв не фигурира в проектобюджета на Община Плевен за 2014 г.

to7

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...