Акценти
Начало / Общество / Украински производител е единственият кандидат за доставката на още 10 нови тролеи в Плевен

Украински производител е единственият кандидат за доставката на още 10 нови тролеи в Плевен

оферти тролеи

Само един кандидат е подал своята оферта за обществена поръчка за доставка на още 10 нови тролейбуса, която „Тролейбусен транспорт“ ЕООД – Плевен обяви на официалната страница на Агенцията по обществени поръчки. Това стана ясно днес по време на отварянето на офертите в административната сграда на „Тролейбусен транспорт“.

Украинският производител „Сити транспорт груп” ООД беше единственият кандидат за изпълнение на поръчката. Представителят на фирмата поясни, че имат предишен опит в производството на тролеи за страната, като такива са били произведени за Стара Загора и Пазарджик. „Сити транспорт груп” ООД е бил и един от основните доставчици на подвижен състав на Европейското футболно първенство през 2012 година, като са оборудвали тролейбуси и автобуси в четирите града-домакини на първенството.

Предлаганите от украинския производител тролейбуси притежават цялостен сертификат за Европейско типово одобрение. Повечето от възлите и агрегатите, които предлага производителят като окомплектовка, са от немски производители. Помощното оборудване, което позволява на тролейбуса да се предвижва без контактна мрежа, също е от немски производител.

Трлей Пазарджик
Така изглеждат доставените от украинския производител в Пазарджик тролейбуси.

До 30 май трябва да бъде оповестено решението на комисията дали тази оферта ще бъде приета. Ако кандидатът не отговаря на изискванията, ще бъде проведена нова процедура.

Припомняме, че прогнозната стойност на поръчката е в размер на 9.3 млн. лв., без включен ДДС, а финансирането ще се извърши по оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г. Тролейбусите трябва да са с нисък под и с капацитет най-малко 75 пътници. Необходимо е да бъдат оборудвани с климатик и да имат техническа възможност да се наклоняват. Срокът за доставка на новите тролеи е 6 месеца.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...