Акценти
Начало / Общество / Ремонтират пет детски градини в общината по проект

Ремонтират пет детски градини в общината по проект

IMG_8175проект

Ремонт и подмяна на дограмата в пет детски градини в община Плевен предстои да бъде извършен по проект „Деца и младежи в риск”, по който плевенската администрация започва работа.  Той е ориентиран към деца и ученици от етническите малцинства и целта е да им осигури равен достъп до качествено образование. Детските градини, които ще бъдат ремонтирани, се намират в райони с големи групи необхванати деца от малцинствата.  В тях ще работят трима обучени медиатори, за да спомогнат за приобщаването им към останалите деца от района. Това бе съобщено днес при старта на проекта от неговия ръководител Камелия Горненска. Координатор на проекта е зам.-кметът на Община Плевен – Дамянка Владимирова.

IMG_8176проект

В рамките на проекта ще се проведе Училище за деца и родители, а също и няколко арт ателиета, в които ще бъдат представени характерните за различните етноси приложни изкуства. Включени са още конкурс за рисунка, спортни прояви, излети, отбелязване на Празника на детето.

Детските градини, които ще бъдат ремонтирани са ЦДГ „Ралица”, ОДЗ „Първи юни” и ОДЗ „Незабравка” в Плевен, а също ОДЗ „Двети май” – Славяново и ЦДГ „Вит” – село Дисевица. Освен подмяна на дограма и настилки, в някои от детските градини ще бъдат модернизирани кухнеските блокове, в ОДЗ „Незабравка”  ще бъде преустроена  спортната площадка.

Срокът за изпълнение на проекта е до 30 април 2016 г. Стойността му е 231 802 евро, осигурени по Норвежкия финансов механизъм, по който Община Плевен за първи път работи, стана ясно на встъпителната пресконференция днес.

IMG_8172проект

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...