Акценти
Начало / Последни новини / Ужас! Лукойл-Академик разпиля Спартак с 51 точки разлика

Ужас! Лукойл-Академик разпиля Спартак с 51 точки разлика

Катастрофално поражение – 76:127 понесе вкъщи плевенският Спартак от лидера Лукойл-Академик /София/. Двубоят бе от 27-ия последен кръг на редовният сезон на Националната баскетболна лига за мъже. С оглед на позициите на съперниците в класирането и проблемите на домакините, играли само със 7 състезатели /Александър Груев и Милован Савич отсъстваха заради контузии, не участва и капитанът Веско Георгиев/ загубата бе очаквана. Столичани превъзхождаха през целия двубой и не позволиха на съперника си да го доближи.
Домакините бяха равностойни само в началните две минути. След това това гостите постепенно започнаха да трупат аванс в резултата. В 6-ата минута той вече бе двуцифрен – 10 точки за 21:11, а в края на първата част стана 14 т. – 35:21. Точно при същото съотношение завърши втората четвърт – 13:27. През нея лидерът просто прегази плевенския тим, като в 20-ата разликата нарасна на 28 точки – 62:34.
Веднага след почивката котата премина 30 точки. Най-голямото изоставане на домакините преди заключителните 10 минути на мача бе 36 точки за 59:95. Гостите обаче бяха безпощадни и продължиха да увеличават разликата, която в 34-ата минута достигна 40 точки. Това обаче не беше краят на кошмара за спартаковци. Последната сирена прозвуча при съотношение от 51 т.
Този резултат и победата на Черно море Порт /Варна/ в Бургас свалиха Спартак на шестото място в крайното класиране на редовния сезон.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...