Акценти
Начало / Общество / Удължават договора за ползване на общински имот от Зонално жандармерийско управление

Удължават договора за ползване на общински имот от Зонално жандармерийско управление

Договорът между Община Плевен и Министерството на вътрешните работи за безвъзмездно управление на недвижим общински имот за нуждите на Зонално жандармерийско управление /ЗЖУ/ да бъде удължен с още два месеца, реши Общинският съвет на Плевен. За решението информира на брифинг днес в Пресклуба на БТА Председателят на местния парламент Мартин Митев.

В изпълнение на Решение от 16 септември 2015 г. на Общински съвет – Плевен от 15 октомври 2015 г. е сключен едногодишен договор между Община Плевен и Министерството на вътрешните работи за безвъзмездно управление на недвижим имот – частна общинска собственост за нуждите на Зонално жандармерийско управление. Става дума за сградите, намиращи се на ул. „Стоян Заимов“ в Плевен. Съгласно договора ЗЖУ – Плевен следва да освободи имота за административните нужди на Община Плевен при изтичане предвидени едногодишен срок. В тази връзка с писмо до местната управа от 30 август тази година, Главна дирекция „Национална полиция“ е поискала удължаване на договора поне с още 2 месеца поради необходимост от осигуряване на други подходящи сгради, в които да бъдат настанени служителите от ЗЖУ – Плевен. В писмото се посочва, че комисия на ГДНП е извършила оглед на сгради в Плевен, подходящи за тази цел. Вече са определени и административните сгради – публична държавна собственост, но в тях трябва да се извършат строително-монтажни дейности, за да се приведат в състояние, позволяващо нормална работа за служителите на Жандармерията. Спазвайки Закона за обществените поръчки, вече има избран изпълнител за извършване на строително-монтажните работи по определените сгради и предстои подписване на договор. Това обаче е обвързано със срокове за изпълнение. Затова от ГДНП молят местната управа за разбиране и съгласие преместването на Жандармерията в Плевен да бъде отложено с поне с още 2 месеца.

На това основание Общински съвет – Плевен взе решение да удължи срока на договора и сградите на ул. „Стоян Заимов“ №3 в Плевен да бъдат предоставени безвъзмездно за управление на Главна дирекция „Национална полиция“ до 31 декември 2016 г., съобщи Мартин Митев.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...