Начало / Последни новини / Удостоиха световната шампионка Мариела Любенова със званието „Почетен гражданин” на град Левски

Удостоиха световната шампионка Мариела Любенова със званието „Почетен гражданин” на град Левски

С бурни овации препълненият салон на читалище „Георги Парцалев” в град Левски посрещна световната шампионка по карате киокушин Мариела Любенова на тържеството, организирано в нейна чест. Заедно с Мариела бяха каратеките от СКК „Киокушин” и сенсей Росица Петрова и сенсей Милен Петров, носители на множество наши и международни отличия. Всички те превърнаха тържеството в истински спектакъл на бойното изкуство, който ще остане като незабравимо преживяване .

На 1 декември 2018г. Мариела Любенова беше отличена с престижната награда на Българска карате киокушин федерация за „Спортист на 2018г. при жените”, а от Асоциацията на бойните спортове беше избрана сред 40 000 спортисти от различни бойни спортове и бе наградена с най-високото отличие „Златен пояс”. Националната състезателка е двукратен европейски шампион и Вицесветовен шампион при девойки старша възраст; Вицеевропейски шампион и Световен шампион при жени,  многократен шампион от държавни първенства от вътрешния календар на Българската карате киокушин федерация. На състезание в Стара Загора Мариела извоюва три златни медала от три дисциплини – на кумите и ката при девойките, на ката при жените и купа за най-техничен състезател.

Мариела Любенова благодари за топлото посрещане, за помощта и подкрепата на  своите родители, на сенсей Росица и Милен Петрови, на всички, които я подкрепяха  по  дългия и труден път до световното признание .Тя тренира от 10 години, но за достигане  до световно признание, е нужен не само талант, но и постоянство, каза Мариела в отговор на въпроса на водещата Илхан Мюртезова. Пътят на Мариела към славата тръгва от  СКК „Киокушин” – Левски. Първите учители на световната шампионка са сенсей Росица Петрова и сенсей Милен Петров. Много труд, дисциплина и воля бележат пътят на младото момиче до националния отбор.

Родителите – Даринка и Николай Любенови, благодариха на кмета на общината Любка Александрова и на председателя на Общински съвет – Левски Дочко Дочев, на общинските съветници, на   СКК „Киокушин” – Левски, на  всички съграждани за  подкрепата на Мариела. Специален поздрав Мариела получи от училището, в което учи вече 12 години –СУ „К.Попов”. На златното момиче със златно сърце, което е гордост за училището и града директорът Валентина Дженева връчи юбилейния медал по повод 95 –та годишнина на училището. Мариела получи и Почетна грамота за издигане авторитета на образователната институция.Специални поздрави бяха поднесени и от ОУ ” М.Горки”.

Кметът на Община Левски Любка Александрова, инициатор на празника, поздрави от сърце Мариела:„За мен е огромно щастие да приветствам едно от прекрасните деца на град Левски. Мариела, да те поздравя за световната титла, за Златния пояс, който е едно признание за най-добър спортист в бойните спортове. Знам, че няма неизстрадан успех, а този огромен успех ти е коствал много – 10 години . И ако 2018 година е годината, в която ти изгря, нека сега започне новото успешно  десетилетие, защото талантът, който имаш, е гаранция, че твоите големи успехи предстоят. Шампионският характер и изключителната човечност, които виждам, за мен са гаранция за успех не само в спорта, но и в живота”, подчерта Любка Александрова.

Председателят на Об С-Левски Дочко Дочев поздрави сърдечно световната шампионка и прочете решението на  Об С-Левски, с което я удостояват със званието „Почетен гражданин” на град Левски като изявен спортист.

Най-младата и красива  почетна гражданка на град Левски – Мариела Любенова, получи ключа на град Левски от кмета на общината.

Мариела благодари развълнувано и сподели, че осъзнава каква отговорност и чест е това звание. „Обещавам да пазя този ключ и да защитавам името на града”, каза Мариела. Тя призна, че се чувства горда и обеща да направи нужното името и` да се свързва с постижения.

Кметът на община Левски Любка Александрова връчи почетен плакет и грамота и на: Сенсей Милен Петров – председател на Спортен карате клуб „КИОКУШИН”, Сенсей Росица Петрова – заместник-председател на Спортен карате клуб „КИОКУШИН” , Светослав Стилиянов – многократен призьор от държавните първенства, европейски шампион и участник в две Световни първенства. Грамоти поучиха също медалистите от международни състезания и национални първенци по карате киокушин – Инджи Реджеб,  Деян Спасов,  Даниел Гърков,  Бранимир Тихомиров, Ивая Христова.

Кметът  на Община Левски Любка  Александрова е направила предложение за предстоящото, на 20 декември, заседание  на  Об С –Левски за предоставяне на извънредна парична награда за изключителни спортни постижения на Мариела Любенова /5000лв/и за високите резултати  на СКК „Киокушин” – Левски/1000лв/

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...