Акценти
Начало / Общество / Удостоверения за гласуване ще се издават и в деня на вота

Удостоверения за гласуване ще се издават и в деня на вота

Български граждани, които по една или друга причина нямат лична карта, ще могат да упражнят правото си на глас на 6 ноември с удостоверения, които ще бъдат издавани и утре, и в деня на вота. За да бъде издадено удостоверение е необходимо гражданите лично да подадат искане в  ОДМВР и РУ при ОДМВР. Утре, 5 ноември, това може да бъде направено от 08.30 ч. до 17.00 ч., а на 6 ноември  – от 08.30 ч. до 19.00 ч.

Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта. В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ и ОДМВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

В случай на провеждане на втори тур на избори президент и вицепрезидент на Република България и на частични избори за кмет ще се издават нови удостоверения от 08.11.2016 г., съгласно описания по-горе начин и време. Издаденото удостоверение важи както за президентските избори, така и за гласуване в националния референдум.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...