Акценти
Начало / Общество / Уволниха лекарката виновна за изгарянията, от които почина новородено момиченце

Уволниха лекарката виновна за изгарянията, от които почина новородено момиченце

Неонатологът д-р Ана Вълкова, по чиято вина, според ръководството на МБАЛ „Авис Медика” – Плевен,  новородено момиченце получи 10% изгаряния по гърба, от които по-късно почина, ще бъде уволнена. Това съобщиха днес от пресцентъра на болничното заведение.

Момиченцето се ражда на 24 октомври  в болница” Авис Медика” – Плевен.  Детето е доносено, но със забавена кардио-пулмонална адаптация, което е наложило да бъде настанено за наблюдение в интензивна стая. В съобщение до медиите от МБАЛ „Авис Медика” обясняват, че дежурният неонатолог  д-р Вълкова е преценила, че в стаята е студено и затова е включила печка „духалка”.  От печката са се нагрели металните части на бебешкото креватче и при допир с него детето е получило изгарянията.  Детето е прегледано и консултирано с хирург, раните са обработени, се казва още в съобщението. На следващия ден, 25 октомври, след консултация  с републикански консултант по изгаряния,  детето е приведено в клиниката по изгаряния в „Пирогов” в стабилно състояние.  По последна информация получена от „Пирогов” тази сутрин детето е починало, съобщиха днес от плевенската частна болница.

Ръководството на МБАЛ „Авис Медика” изказва искренни съболезнования на близките.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...

Един коментар

  1. Анелия Димитрова

    Много съм доволна от лекарите в Авис медика. Чак се учудвам как е станал този инцидент. Преди време само те успяха да помогнат на баща ми. Никой друг не успя да го диагностицира. Жалко за детето ;(