Акценти
Начало / Общество / Уволнената директорка на РИМ иска публично извинение от кмета, иначе завежда искова молба за клевета

Уволнената директорка на РИМ иска публично извинение от кмета, иначе завежда искова молба за клевета

Очаквам публично извинение от кмета проф. Димитър Стойков за това, че ме оклевети грубо, Стефка Григоровавменявайки ми безстопанственост и финансови злоупотреби. Ако не го направи, ще внеса искова молба за клевета, но не срещу кмета, а срещу лицето Димитър Стойков, за да не обременявам данъкоплатците с разноски по делото. Това заяви днес на специално насрочена пресконференция уволнената преди около година директорка на Регионалния исторически музей в Плевен – Стефка Григорова. Поводът за изявлението й е постановление на Окръжна прокуратура – Плевен, с което се прекратява производството срещу нея за стопанско престъпление по внесена от Община Плевен жалба. В последствие това постановление на Окръжна прокуратура е потвърдено и с окончателно постановление от Апелативен съд – Велико Търново.

Определението на Апелативния съд е от 17 септември тази година, но досега не съм му давала гласност, защото очаквах, че ще получа публично извинение, каза Григорова. „Но през тези две седмици отново преживях случилото се с мен през последната година, след като бях уволнена след 34 години работа в музея и публично бях оклеветена”, сподели тя.

Мотивите за уволнението на Стефка Григорова бяха финансови  нарушения и злоумишлени действия, водещи до финансови загуби за музея, като се имаше предвид спуканите радиатори в експозиция „Възраждане” през зимата на 2012 г. . Като Григорова беше обвинена, че умишлено не е превела пари на „Топлофикация Плевен” и по тази причина е спряно парното в музея.

След едногодишна  проверка Окръжна прокуратура постанови, че в качеството си на директор на Регионалния исторически музей не съм била безстопанствен директор  и не съм извършвала  финансови злоупотреби, заяви Григорова и допълни –  и всичко онова, в което ме обвинява кметът Димитър Стойков е клевета.

От своя страна днес тя попита какво се случва в Регионалния музей , който по думите й през последната година и половина се е обезличил напълно и музейните специалисти липсват във важни за града ни събития..

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...

3 коментари

  1. Боже, вие знаете ли, журналистите, че никой в Плевен не се интересува от тази новина освен въпросната мрънкалница? Знаете ли, че служителите в музея писаха десетки докладни срещу нея, подписки, чудо беше, знаете ли, че не могат да я дишат там и се ужасяват само от о,ето й? Знаете ли, че съсипа всичко в музея, градено с години, и най-вече атмосферата? Защо въобще й давате думата на тая некадърна леличка?

  2. Кмета да се извини на тази биологична единица. Ужас! Тя знае ли че съдът оправдава и явни убийци, ако приеме, че доказателствата не са достатъчно категорични. А законите са като рибарска мрежа – пълни с дупки. Питайте хората, с които еработила, що за чудо е Григорова. А журналята защо и се кланят – това могат.

  3. любопитен

    Че това самоходно чекмедже Григорова се взема на сериозно, го разбирам. Не разбирам обаче защо плевенските журналисти (ползвам думата, защото така е прието да се наричат) я приемат насериозно? Питам и отговор не искам.