Акценти
Начало / Крими / Повдигнато е обвинение на иракчанина, превеждал сънародници през нашата граница

Повдигнато е обвинение на иракчанина, превеждал сънародници през нашата граница

Постоянна мярка „Задържане под стража” е повдигнал Районен съд Никопол срещу иракски прокуратурагражданин, който преди дни е помогнал на четирима свои сънародници да преминат незаконно  границата на страната ни през река Дунав, съобщават от Окръжна прокуратура – Плевен.

След съвместни действия на Районна прокуратура Никопол, ДАНС Плевен, ОД на МВР Плевен и ГПУ Сомовит на 27 септември  са извършени процесуално-следствени действия на три адреса в град Гулянци. При тях е установено, че в частен дом, обитаван от иракски гражданин със статут на постоянно пребиваващ на територията на страната ни по-рано са били настанени задържаните иракски граждани, които на 25 срещу 26 септември  са преминали незаконно границата на България по река. Дунав около с. Дъбован и гр. Гулянци. На иракчанина, живеещ в Гулянци, е повдигнато обвинение, че е превел през границата на РБългария иракските граждани без разрешение на надлежни органи на властта.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...