Акценти
Начало / Общество / Увеличават часовете без вода

Увеличават часовете без вода

Увеличено режимно водоснабдяване на населени места от група “Плевен” въведоха от ВиК Плевен от 1 октомври. От 14.00 до 17.00 часа през деня и от 22.30 до 5.30 часа в нощните часове без вода ще останат селищата: Къшин, Брестовец, Тодорово, Ясен, Долна Митрополия, Тръстеник, Биволаре, Опанец, Буковлък и Победа. За град Плевен, засега, остава въведеният режим от полунощ до 5.00 часа.

Това се налага заради изключително ниските, почти равни на нула количества вода, които постъпват от основна водоснабдителна система “Черни Осъм” във водопреносната мрежа, както и намалялото водоподаване от вододайна зона “Биволаре”.

От ВиК Плевен се извиняват и обясняват и причината в съботния ден, 29 септември, без вода да са няколко квартала в града и няколко селища. В частта от Плевен, в която все пак вода имаше, тя беше с много намалено налягане. “Приемете нашите искрени извинения за нарушеното водоподаване в съботния ден! Сложната обстановка се получи вследствие на авария на довеждащ водопровод от Вододайна зона “Вит” и спиране в същия ден на водоподаването от основна водоснабдителна група “Черни Осъм”. Съвпадението на тези обстоятелства доведе до невъзможност да бъде пусната водата в уречения час за квартал “Дружба”, за което отново поднасяме нашите извинения и ви уверяваме, че правим всичко възможно да не се допускат подобни ситуации”, уверяват от ВиК Плевен.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...