Акценти
Начало / Крими / Три години затвор за мъж, блудствал с малолетна и с непълнолетна

Три години затвор за мъж, блудствал с малолетна и с непълнолетна

Районен съд Плевен постанови три години лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно в затворническо общежитие от открит тип при първоначален общ режим за мъж, обвинен в блудство с две момичета. Едното от тях е непълнолетно, а другото няма навършени 14 години, пише в документите по делото.

Първото престъпление на К. А. е с дата 27 януари тази година. Той “извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице, навършило 14-годишна възраст – И. П., чрез употреба на сила и заплаха”. За второто престъпление на мъжа, извършено на 26 април в Плевен, обвинението е същото. Разликата е, че потърпевшото момиче – Н. Г., няма навършени дори 14 години. От общо определеното наказание три години лишаване от свобода магистратите са решили да се приспадне времето, през което осъденият е бил задържан, считано от 26 април 2012 год.

Магистратите са постановили още, че К. А. трябва да заплати и на двете момичета сумата от по 15 000 лв., “представляваща обезщетение за причинени неимуществени вреди в резултат на деянието, предмет на обвинението, ведно със законната лихва върху тази сума, считано от датата на увреждането”.

Освен това, мъжът е осъден да плати деловодни разноски, държавна такса върху уважения граждански иск, както и сумите за адвокатско възнаграждение, дадени от ищците по делото.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Плевенски Окръжен съд.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...