Акценти
Начало / Култура / Търсят образа на България в усмивките и в културата на етносите и на толерантността

Търсят образа на България в усмивките и в културата на етносите и на толерантността

Конкурси „Букет” 2013 /България в усмивките и в културата на етносите и на толерантността/ стартират на територията на цялата страна. За началото на инициативата обяви Енгин Кючуков, областен председател на ДПС Плевен.

Конкурсът е организиран и е под егидата на Ахмед Доган, а двигател на инициативата е бившият зам.-министър на образованието Мукадес Налбант, уточни Кючуков.

„Букет” 2013 ще започне от ниво общински съревнования, които ще прераснат в областни, а отличените на първите три места там ще участват след това и в националния кръг. „В инициативата могат да се включат всички млади хора до 35 години без значение на произход – български, арменски, турски, ромски. Целта е именно тази – да съберем букета от литература, фолклор, изкуства от представители на всички етноси в България”, каза още Енгин Кючуков.

Творбите в конкурса са разпределени в шест категории: художествена литература и авторска поезия, музикално изкуство, сценично изкуство, фотография, стари занаяти и всички видове приложни изкуства и изобразително изкуство.

Финалният кръг ще е в началото на месец юни в София.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...