Акценти
Начало / Общество / Тържествен ритуал за развод – защо не

Тържествен ритуал за развод – защо не

Може ли разводът да бъде повод за тържествено отпразнуване? Преживелите ряздяла с половинката си, в повечето случаи имат само лоши спомени, към които предпочитат да не се връщат. Често пъти разводът е съпътстван дори с озлобление към човека, към когото доскоро си изпитвал далеч по-мили чувства.

Оказва се обаче, че е възможен и друг вариант – двойка да желае най-тържествено да отпразнува разтрогването на брака си. За случката научихме от Елена Караиванова от агенция „Сватбен свят” в Плевен. Преди известно време при нея дошла добре изглеждаща около 60-годишна жена, която попитала дали организират тържества и по други поводи, освен за сватби и кръщенета. Караиванова попитала жената какво точно има предвид и тя обяснила, че наскоро са се развели със съпруга си и искат да го отпразнуват. Помислих, че жената се шегува, но тя побърза да обясни, че е напълно сериозна и искат да си организират тържество по повод раздялата, от която и двамата имат облага, разказа Караиванова.  Макар и леко озадачени от желанието на жената , в агенцията обещали да обсъдят идеята и да се заемат с украсата на тържеството по повод развода. В последвалия разговор станало ясно, че двойката дълги години е живяла в чужбина, което донякъде обяснява необичайното им поведение, което коренно се различава от нравите по нашите балкански ширини.

Всъщност до подобно тържество не се стигнало, поне не е организирано от тази агенция. Но по-интересен е самият факт, че за тези хора разводът не е скандали и омраза, а нещо друго, пък било то и само финансова изгода.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...