Акценти
Начало / Общество / Протестиращи на шествие до жп гарата

Протестиращи на шествие до жп гарата

След близо час разговори на централния площад “Възраждане”, плевенските протестиращи решиха да организират шествие до жп гарата. По пътя те призоваха хората да станат от кафенетата и да се присъединят към тях, но отзвук нямаше.

20-тината протестиращи се изправиха на един от пероните между коловозите и се обърнаха и към чакащите да подкрепят инициативите в местата, където живеят. “Само единни и само категорични ще постигнем целите си, в противен случай след 30 години България няма да я има. Вижте какво се случва – с последни сили сега управляващите готвят унищожението и на БДЖ Товарни превози”, се обърнаха към чакащите участниците в протеста.

Най-малкият от тях беше Самуил, на 3 години и половина, който по мегафона рецитира “Аз съм българче” и предизвика бурни овации.

До блокиране на релсите и движението на жп гара Плевен не се стигна. Един от координаторите на протеста в Плевен – Драгомир Алексиев, съобщи, че до дни се чакат разпечатани екземпляри на приетите вчера на събрание на протестиращите в Габрово искания. След като те пристигнат, най-вероятно в Плевен ще бъде организирана и подписка за тяхната подкрепа.

За момента протестиращите ще изчакат да видят какво ще се случи с назначаването на служебното правителство и кои ще са участниците в него. А следващото събиране на негодуващите в Плевен срещу монополите и управлението ще е от 17.00 часа на 13 март на площад “Възраждане”.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...