Акценти
Начало / Видео / Тържествена клетва положиха 113 дипломанти от Медицински колеж и Факултет „Здравни грижи“  на МУ- Плевен

Тържествена клетва положиха 113 дипломанти от Медицински колеж и Факултет „Здравни грижи“  на МУ- Плевен

Двойна промоция на дипломанти от Медицински колеж и Факултет по здравни грижи се проведе днес за първи път в 41-годишната история на Медицински университет – Плевен. Тържествена клетва положиха 113 дипломанти – 48 професионални бакалаври от специалностите „Рентгенов лаборант“, „Медицински лаборант“ и „Социални дейности“, заедно с 65 бакалаври от специалностите „Медицинска сестра“ и „Акушерка“. Средният успех на Випуск 2015 на Медицинския колеж е Много добър 5,23 с 21 отличници, от които 8 рентгенови лаборанти, 8 социални работници и 5 медицински лаборанти. Средният успех на дипломантите от специалност „Акушерка“ е Много добър 4.87, а на завършващите медицински сестри – Много добър 4.92.

Дипломантите бяха приветствани от ректора на Медицинския университет – проф. Славчо Томов. Той им  пожела да намерят достатъчно смисъл и мотив да работят като истински професионалисти. „Неминуемо ще бъдете  изправяни пред не едно предизвикателство, ще трябва да се доказвате в условия на силна конкуренция, затова не забравяйте,  че трябва  непрекъснато да учите, да  работите и да се самоусъвършенствате – само така ще успеете, независимо къде сте”. Проф. Томов постави акцент и върху това, че тази обща промоция е важна, защото  „академичната общтост е силна само когато работи заедно, като едно цяло, когато върви и твори в една посока и това е посоката на издигане и утвърждаване на плевенската Алма Матер на картата на медицинското образование не само в Европа и в света”.

Дипломантите бяха поздравени също от ръководителите на Медицинския колеж и на Факултет по здравни грижи, поздравителни адреси бяха изпратени от УМБАЛ – Плевен, РЗИ – Плевен и Националното сдружение на специалистите по здравни грижи.

IMG_4308Мария Гетова

Отличник на випуска с успех отличен 6.00 е  Мария Гетова, специалност медицински лаборант. Тя благодари от името на випуска на преподавателите, които през годините  са били неотлъчно до тях, за тяхната подкрепа и вяра в тях. На колегите си пожела успешна реализация и да практикуват с достойнство и желание избраната  професия. И по-често се усмихвайте, завърши обръщението си към колегите Мария Гетова, която е дъщеря на футболната легенда Пламен Гетов.

Церемонията завърши с тържествено полагане на клетва от дипломантите.

След което ректорът на Медицинския университет връчи дипломите на отличниците на випуска. Те получиха също плакет и грамота за отличен успех.

IMG_4318дипломанти

IMG_4293медицински - промоция

IMG_4314отличник

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...