Акценти
Начало / Общество / Търговска гимназия – Червен бряг спечели конкурса „Час по Европа”

Търговска гимназия – Червен бряг спечели конкурса „Час по Европа”

Финалното състезание на конкурса-викторина „Час по Европа“, организиран от Областния информационен център – Плевен, спечели отборът на Търговска гимназия „Васил Априлов” – Червен бряг /на снимката/.

Те се класираха на първо място в оспорвана надпревара с отборите от Плевен – на МГ „Гео Милев”, Гимназия с преподаване на чужди езици, НУИ „Панайот Пипков”, и отборът на СОУ „Евлоги Георгиев” от Тръстеник.

Достигналите на финала отбори направиха презентация на училището си и по регламент трябваше да представят произведение от европейски автор. Учениците проявиха оригиналност и имаше рецитал, драматизация, музикално изпълнение, дори филм. След което решаваха викторина с 12 въпроса, отнасящи се до Европейския съюз

Жури в състав зам.-областният управител Тошко Гетов, началникът на общински отдел „Бразование и култура” – Йонита Иванова, и управителят на ОИЦ – Плевен – Йонка Янакиева, оцени представянето на отборите.

След Търговската гимназия, на второ място се класира отборът на НУИ „Панайот Пипков” – Плевен. Трети остана отборът на СОУ „Евлоги Георгиев” – Тръстеник.

Първенците спечелиха журито с артистичното представяне и оригинална интерпретация на  Алековия „Бай Ганьо”.

Наградите на победителите връчи зам.-областният Тошко Гетов. Преди това той благодари на всички участници за активността и много доброто им представяне в последния кръг от състезанието „Ча по Европа”, с което сложиха успешен финал на седмицата „Европа – България”.

„Бъдете горди, че сте българи и знайте, че вие сте хората, които ще промените манталитета на Бай Ганьо”, пожела на младежите Тошко Гетов.

Всички участници във финалното състезание получиха рекламни материали от ОИЦ – Плевен. За класиралите се на първо място имаше индивидуални награди, а за тези на второ и трето място – отборна награда – уеб камера и колони.

През следващата година ОИЦ – Плевен ще продължи активната си работа с ученици от региона в рамките на доброволчески и стажантски програми.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...