Акценти
Начало / Спорт / Турнир от „Данониада“ ще се играе на 17май в Плевен

Турнир от „Данониада“ ще се играе на 17май в Плевен

футболист

На 17 май град Плевен ще бъде домакин на третия кръг от тазгодишното издание на „Данониада“ – единственият по рода си футболен турнир за деца до 12-годишна възраст, традиционно организиран от “Данон-Сердика” АД и Министерството на образованието и науката, съвместно с фондация “Димитър Бербатов”, пише plevensport.eu. Отборите от цялата страна могат да се запишат през интернет на адреса на турнира www.danoniada.bg, като право на участие имат всички отбори, съставени от деца до 12-годишна възраст, в това число смесени отбори или отбори, изцяло съставени от момичета. Срокът за приемане на заявки за всяка от четирите зони се определя от календара на турнира и е един ден преди мачовете в съответната зона. През 2014 г. домакини на турнира ще бъдат градовете София, Варна, Плевен и Пловдив.

По традиция победителят в „Данониада“ ще участва на Международна купа „Данон“, която тази година ще се проведе през есента в Бразилия. Българските деца ще имат уникалния шанс да играят на стадион от Мондиал 2014.

Националният турнир „Данониада” е разделен на две фази: зонална, с участието на всички записани отбори и финал в София между първите два отбора от всяка от четирите зони. Мачовете от първата фаза започват на 25 април в София, следват турнирите във Варна на 11 май, Плевен на 17 май и Пловдив на 23 май. Финалните двубои, на които ще се разбере и победителят в тазгодишното издание на турнира, ще се проведат в края на месец май в София.

В регионалният кръг на „Данониада 2014“, който ще се проведе в Плевен могат да участват тимове от областите Русе, Видин, Габрово, Велико Търново, Ловеч и Плевен. Заявки за участие се подават онлайн само през сайта на организаторите не по-късно от 1 ден преди датата на мачовете за съответната зона. След това отбори могат да бъдат включвани само при наличие на техническа възможност.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...