Акценти
Начало / Последни новини / Турнир „Габи” събра в Плевен  най-добрите бриджори на страната                       

Турнир „Габи” събра в Плевен  най-добрите бриджори на страната                       

Над  120 бриджори от цялата страна, между които почти целият бриджов елит у нас взеха участие 39-тия Национален турнир по спортен бридж „Габи“. Това е най-старият турнир у нас и се организира от  „Бридж-клуб Плевен“, а благодарение на усилията на председателя на клуба Слави Алексиев , той стана един от атрактивните и желани в  България.

На 15 и  16   се състоя мини-отборният турнир за купа „Кайлъка“. Той се провежда за трета година и в него участвуваха 8 поканени отбора.Те играха мачове по 7 дона „Всеки срещу всеки“ като след това първите четири отбора играят отново „Всеки срещу всеки“ за определяне на медалистите,а останалите играят в група „Б“. Турнирът бе спечелен от отбор „Сердика“(София) с капитан Клементин Николчев, който доскоро играеше в град Плевен.На второ място се класира плевенският „Найтингейл“ в състав: Слави Алексиев,Румен Маринчев,Иван Симеонов и Пламен Христов.Трети е отборът на „Видев“(Стара Загора).Наградата за първо място в група „Б“ спечели отбора на „Белене“ в който участвуваха Златко Мртинчев,Димитър Джантов и плевенчаните Любомир Генов,Милен Атанасов,Чавдар Андреев и Светлин Антонов.

В турнира на двойки взеха участие 46 отбора, които изиграха 26 дона в 13 кръга.Турнирът бе спечелен от двойката Траян Христов-Десислава Малакова (София-Хасково) с резултат от 62 %. Толкова имат и   двойката Теню Тенев-Христо Иванчев (Стара Загора Враца), които станаха втори, а на трето място  се класираха Стефан Стоев-Цветко Цветков с 60 %. Състезателката от град Левски Евгения Рачева заедно с Панчо Панчев от Стара Загора, класирали се шести, спечелиха наградата за най-добра смесена двойка. От двойките от Плевенска област най-добре се класираха Златко Мартинчев-Димитър Джантов, които са 17-ти   с 52 %.

В отборния турнир, провел се на 17 и 18 ноември, се включиха 25 отбора.Те играха 11 кръга по „Датска система“ мачове по 8 дона, като  в последните 3 кръга се образуваха групи А,Б и С. Победител стана отборът на „Видев“(Стара Загора) следван от  „Синя точка“(София) и „Балкан“(Враца).От плевенските отбори най-добре се представи „Полковник“ в състав: Милен Атанасов,Людмил Миров,Гриша Ценов Павел Иванов, отборът на „Найтингейл“ взе наградата за първо място в група С.

Следващатото състезание на плевенските бриджори е  на 15  декември в град Плевен, където ще се състои последният турнир от веригата „Западна Лига“.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...