Акценти
Начало / Последни новини / Турнирът „Александър Владимиров“ се превърна в празник на бокса

Турнирът „Александър Владимиров“ се превърна в празник на бокса

Летящ старт за току що завършилото дебютно издание на боксовия турнир „Александър Владимиров“. Получи се същински празник на бокса в залата на Медицинския университет в Плевен. Най-точно го описа главния треньор на България за юноши и ученици Борислав Георгиев /треньор на столичния Локомотив/ при  сбогуването си с инициатора на състезанието – световния шампион за професионалисти и собственикът на БК Мизия 80 /Плевен/ Александър Владимиров: „Сашко, благодаря ти за перфектните организация, съдийство, внимание и силните двубои“. В същия дух бяха похвалите към патрона на турнира и от олимпийския шампион и бивш селекционер на мъжкия национален отбор на България – Петър Лесов, който беше специален гост на надпреварата. Състезанието бе във всички възрастови групи и се проведе със съдействието на Община Плевен.

В съперничеството с най-силните клубове Локомотив /Русе/, софийските ЦСКА и Локомотив, съставът на домакините от Мизия 80 се представи на ниво. Доказателството – Сиртак Сиртач бе определен за най-добър боксьор на турнира. Той спечели категорията до 81 кг при младежите, надигравайки на финала съотборника си Владислав Доровски. Преди това обаче отстрани една от най-големите надежди на родния бокс – бронзовия медалист от европейското за юноши в Лвов /Украйна/ – Иван Киселаров от Ботев /Пловдив/. Награди го лично Петър Лесов.

Сериозен интерес предизвика двубоят при девойките между Еми-Мари Тодорова от Локомотив /София/ – европейска шампионка за момичета в кат. до 46 кг от шампионата в Кезхей /Унгария/ и представителката на домакините Антония Маринова. Столичанката го спечели. Другият кулминационен момент бе оспорваната битка при мъжете на плевенчанина Симеон Наковски, който отстъпи на Кирил Русинов от ЦСКА.

„Получи се добро състезание. И аз самият съм приятно изненадан – все пак го организираме за първи път. Видяхме качествени срещи. Доволен съм най-вече от Сиртак Сиртач, който победи многократен шампион и национален състезател, като Иван Киселаров. Съдийството също беше без грешка. Смятам, че следващото издание на турнира ще е на още по-високо ниво“, коментира Сашо Владимиров.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...