Акценти
Начало / Любопитно / Турнето в България на нестандартния британски музикант Крейг Сътън включва и Плевен

Турнето в България на нестандартния британски музикант Крейг Сътън включва и Плевен

Крейг Сътън
Турнето в България на нестандартния британски музикант Крейг Сътън включва и Плевен. Концертът му ще се състои на 28 август от 20:00 в Дом „Кафе”, информираха домакините.
The Flamenco Thief е one man проект на Крейг Сътън, който използва рамката на фламенкото, за да създава своята си музика. В нея има и пънк, и барок, и нещо от композиторите-минималисти, и африкански ритмически структури, и ска, и трип-хоп, и филмова музика, дори и влияния от Rage Against The Machine.
Композициите на Крейг са умело и оригинално наслагване на ритмически и мелодични линии, чието истинско очарование е в живото изсвирване и в живия контакт с публиката. И може би това е истинската връзка с духа на фламенкото, освен безспорната виртуозност на Крейг като китарист. Неговата музика се чувства еднакво добре и в концертни зали, и на фестивали, и в пънк-рок барове, че дори и на маса на малки импровизирани партита.
Крейг живее в Бат, най-големия град до Бристол (родното място на групи като Massive Attack и Portishead, които „крадецът на фламенкото“ също припознава като влияния). От две години постоянно е на турне. Миналата година участва и на фестивала „Аларма Пънк Джаз“ на БНР, където публиката буквално не искаше да го пусне да слезе от сцената. Тази година „Аларма Пънк Джаз“ поема цяла отсечка от източноевропейското му турне, като всички концерти на територията на България от 27 до 30 август ще бъдат записани и излъчени по-късно по Националното радио.

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...