Акценти
Начало / Спорт / Дъждът не попречи на старта на Международния турнир по тенис за момчета и момичета до 12 години

Дъждът не попречи на старта на Международния турнир по тенис за момчета и момичета до 12 години

тенис турнир Кайлъка

Интензивният дъжд, който валя тази нощ в Плевен, не попречи на старта на квалификациите от Международния турнир по тенис за момчета и момичета до 12 години на кортовете в Кайлъка. Турнирът започна в 9 часа днес. Той е включен в календара на Европейската федерация по тенис и тенис клуб „Плевен – 90” за първи път ще бъде негов домакин.

Надпреварата започна в позитивен дух и при много добра организация. По мнение на чуждестранните гости кортовете са в прекрасно състояние, сподели за infopleven Тодор Бешевишки,  зам.-председател на плевенския клуб.

тенис турнир Кайлъка

120 млади тенисисти от Русия, Кипър, Сърбия, Германия, Македония, Молдова, Румъния, Турция, Израел, Гърция, Канада, Англия, Франция бяха заявили участие в квалификационните срещи днес и утре за определяне на място в основната схема на турнира. В нея ще влязат първите осем при момичетата и при момчетата. Първоначално заявилите участие състезатели са се явили с малки изключения – само трима състезатели не са успели да присъстват. „Схемата на квалификации за момчета е пълна, както е планирана в Наредбата. За съжаление момичета вместо 32, са само 17. В квалификациите участват 49 състезатели, вместо планираните 62-ма. Очакват се оспорвани срещи, особено при момчетата, тъй като момичетата играят само по една среща и победителките влизат направо в основна схема. Момчетата обаче попадат в основната схема, след като изиграят по две срещи – днес и утре“, поясни Бешевишки.

тенис турнир Кайлъка

На този етап състезателите са с изравнени сили и не може да се каже дали някой ще се открои. Сред най-сериозните претенденти от българска страна за основната схема са състезателите от националния отбор Симеон Терзиев, Денислав Проданов и Антъни Генов при момчетата и Елена Тренчева, Беатрис Спасова и Елена Кралева при момичетата.

Състезанията от основната схема стартират на 26 август и ще продължат до 30 август. Всеки ден срещите започват в 9 часа, а входът е свободен. Най-много срещи ще се състоят на 26 август, вторник, които ще продължат вероятно до тъмно.

тенис турнир Кайлъка

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...