Акценти
Начало / Спорт / Три отличия за плевенските състезатели от турнира за купа „Трети март”

Три отличия за плевенските състезатели от турнира за купа „Трети март”

карта Гривица

Русенският Спортен клуб по ориентиране „Компаскрос” спечели традиционната купа „Трети март”, която се проведе в Плевен. Проявата се организира от Българската федерация по спортно ориентиране и плевенския СКО „Север”. С надпреварата се дава началото на летните стартове по спортно ориентиране в страната. Тази година състезанието, в което се включиха над 370 състезатели от 28 клуба в страната,  се проведе  в местност край Гривица. За втори път то се излъчваше  онлайн чрез камери, поставени на финала и на контролна точка от маршрута.

Сътезателите от група „Елит” – мъже и жени – 21 години преминаха по трасето с индивидуални GPS-и, което даваше възможност в реално време да се наблюдават техните маршрути на монитор на финала и да се види изборът на варианти за преминаване през контролните точки.
Общо 32-ма бяха състезателите от клуба на домакините – „Север” – Плевен. Те спечелиха три отличия. При 10-годишните Катерина Миткова се класира първа, а на трето място е Габриела Максимова. При 35-годишните на второ място е Цветелина Митева.

За успех в плевенския клуб отчитат 5-ото място в елитната женска група 21-години на Грета Бориова и 7-ото място на Нина Цекова.

Текст Иво Тодоров

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...