Акценти
Начало / Спорт / Три отбора от Плевен в надпреварата за регионален шампион на Ариана Аматьорска лига

Три отбора от Плевен в надпреварата за регионален шампион на Ариана Аматьорска лига

Ruse-002

Три отбора от Плевен и отбори от Габрово, Велико Търново и Ловеч ще играят тази събота и неделя в Русе за определяне на регионалния шампион на Ариана аматьорска лига. Победителят ще играе на Големия финал на популярни турнир за футболни аматьори.

110 отбора и 1 220 футболисти участваха в квалификациите, определили участниците в регионалния шампионат в Русе. Градът-домакин на щ участва с 16 отбора,  Велико Търново – със  7 отбора. С по 3 отбора ще бъдат представени първенствата в Плевен, Ловеч и Габрово. Отборите ще играят по системата на преките елиминации в мачове от две полувремена по 15 минути.

Мачовете започват в събота от 12,40 часа с първия кръг и ще приключат с двубоите от 20 часа от 1/8-финалите. В неделя са 1/4-финалите и полуфиналите, а финалът ще се играе в 16,20 часа. Пълна информация за програмата може да се намери на сайта на лигата. Ариана Аматьорска лига“ ще осигури на участващите отбори спортни екипи, които да използват в предстоящите мачове. Мачовете ще се играят с официалната топка на турнира,ще бъдат осигурени делегати, съдия и медицинско обслужване, както и застраховка за всички участници.

Квалификациите за останалите четири регионални финала продължават, утчняват организаторите. Те ще са в Стара Загора, Пловдив, Варна и София.

 

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...