Акценти
Начало / Общество / Плевен сред градовете с най-висок резултат за АБВ

Плевен сред градовете с най-висок резултат за АБВ

Цветан Антов

6.52% е резултатът на АБВ в Плевен и той е втори сред областните центрове в страната, като само в Перник е по-висок. Това съобщи на пресконференция днес Цветан Антов, областен координатор на АБВ.

Антов отбеляза много доброто им представяне в още четири общини в областта – Пордим, където резултатът им е 8,02 %, Белене – 7,17%, Искър – 5,59%. Областният координатор акцентира, че АБВ е на първо място в две села – Коиловци и Тотлебен, като обяснението за този резултат, според него, е в липсата на ромско население там. „Секции, в които има компактно ромско население,  АБВ е с ниски резултати. Там преобладават гласовете за ДПС и България без цензура”, отбеляза Антов.  Слаби резултати АБВ е постигнала и в малките населени места. Причина, според Антов е, че в някои общини са намерили координатори едва 10-15 дни преди вота. Друга причина, която той изтъкна, за заплахите и натискът, оказван върху техни симпатизанти.

Сега пред АБВ предстои период на активно изграждане на партийните структури, каза Румен Петков. На 28 юни в София ще се проведе Национална конференция, на която ще бъдат дискутирани и приети проект за устав и политическа програмна декларация. Амбицията ни е не да създадем казионна партийна структура, а такава със силен контрол от граждански съвет, отбеляза Петков и добави, че е много важно да открият своите  лидери в регионите.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...