Акценти
Начало / Последни новини / Три медала за боксьори от Плевенска област в Сливен

Три медала за боксьори от Плевенска област в Сливен

Сребърен и два бронзови медала завоюваха боксьорите ни във втория кръг на държавното лично-отборно първенство по бокс за юноши. Надпреварата се проведе в Сливен и в нея участваха 112 състезатели от цялата страна. Трима от Мизия 80, двама от Спартак и един от Червен бряг се боксираха за Плевенска област. От тях най-силно се представи Мирослав Иванов. Състезателят на Мизия 80 завоюва сребърен медал в категорията до 70 кг. На финала го победи Коста Симеонов от столичния Локомотив. Преди това Иванов надигра последователно съотборника си Мариян Георгиев, Костадин Костадинов и Михаил Костов.

Гюрсес Славчев от плевенския Спартак достигна до полуфиналите след категоричен успех над перничанина Даниел Владимиров при 60-килограмовите. В битката за участие във финала обаче отстъпи на Джем Демирев от Хасково.

С бронзов медал се окичи и червенобрежкия боксьор Цветин Цветанов /50 кг/. На полуфинала го победи хасковлията Шакир Тодоров.

Бившият състезател на Мизия 80 – Вилислав Пътов се класира на второ място при най-тежките – категория +80 кг. Той надви Илия Турнас и Стефан Стефанов, но на финала загуби от Кирил Борисов.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...