Начало / Общество / Три камери ще излъчват на живо заседанието на Общински съвет – Плевен в четвъртък

Три камери ще излъчват на живо заседанието на Общински съвет – Плевен в четвъртък

Три камери ще следят и предават на живо заседанията на  Общински съвет – Плевен, от този месец на интернет страницата на институцията – https://obs.pleven.bg/. Първото онлайн заседание ще бъде излъчено в четвъртък /27 август/, от 9,00 ч., на интернет страницата на институцията – https://obs.pleven.bg/, раздел „Заседания“/„Заседания на Общински съвет / Излъчване на заседания на живо https://obs.pleven.bg/bg/izlachvane-na-zasedaniya-na-zhivo

Видеоизлъчването стана възможно след осигурена техническа възможност за това и монтаж на съответната апаратура в Конферентната зала на сграда „Гена Димитрова“.

Камера 1 и Камера 3 ще държат в кадър през цялото време банките с общински съветници в двете части на Конферентната зала.

Камера 2 ще бъде насочена към централната банка, на която са председателстващият заседанието председател на Общинския съвет Мартин Митев и кметът на Общината Георг Спартански.

Промяната в начина на работа на Общински съвет – Плевен, е регламентирана и в Правилника за организацията и дейността на институцията за този мандат. Съгласно чл.47, ал.4 откритите заседания на Общинския съвет се излъчват и предават директно чрез общинската кабелна радиомрежа и/или местна телевизия, както и при желание от друга телевизия. При техническа възможност заседанията могат да се излъчват по електронен път, в реално време на интернет страницата на Общинския съвет. По изключение, Общинският съвет може да приеме решение отделни заседания или части от тях да не се предават.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...