Акценти
Начало / Спорт / Три златни медала за атлетите на АК „Георги Дъков”

Три златни медала за атлетите на АК „Георги Дъков”

Михаил Костов

Атлетите от плевенския клуб (АК) „Георги Дъков” завоюваха три златни медала, на проведения в Пловдив Зимен шампионат по хвърляния. Нашите спортисти станаха втори по брой златни отличия, спечелени в надпреварата. Със същия актив е и казанлъшкият клуб, носещ името на Цветанка Христова.

Плевенчани се наложиха в мъжкото копие чрез Михаил Костов, който стана първи с резултат от 64.50 метра, и в мятането на диск при девойките старша и младша възраст чрез Рената Петкова (44.91 м) и Кристияна Николова (30.96 м).

На пъво място в класирането по златни медали е „Чено море 2005” – Балчик и КЛАСА, чийто спортисти спечелиха по четири отличия.

Малко не достигна на Полина Макаева от плевенския клуб да се нареди сред призьорите в мятането на диск и с най-добър резултат от 27.35 м остана четвърта при девойките младша възраст.

В същата възрастова група, но при юношите, четвърти и пети в хвърлянето на копие останаха Иван Иванов и Илиян Петров.

Освен злато на диск Рената Петкова спечели бронз в хвърлянето на чук при девойките старша възраст с постижение от 35.33 м., а нейната съотборничка Виктория Миткова се нареди четвърта.

В същата възрастова група в хвърлянето на копие със сребърен медал е Петя Петрова, изпратила уреда на 32.39 метра.

Ще припомним, че през първия ден на шампионата плевенчани спечелиха и сребърен медал при жените, където в мятането на диск Наталия Тотева стана втора с постижение от 36.45 метра.

Текст Иво Тодоров

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...