Акценти
Начало / Здравеопазване / Три деца от област Плевен сред одобрените за финансиране от Фонда за лечение

Три деца от област Плевен сред одобрените за финансиране от Фонда за лечение

Нови 72 заявления за лечение одобри на последното си заседание  Общественият съвет към Център „Фонд за лечение на деца“. Три от тях са от област Плевен. И трите деца – едното от които от Плевен, а другите от Белене и село Търнене, са одобрени за закупуване на медицински изделия за лечение в България, съобщиха за infopleven от пресцентъра на здравното министерство.

Общо 50 деца ще бъдат подпомогнати за лечението им в България, а 12 деца ще заминат за продължаване на лечението и контролни прегледи в чужбина. Девет от одобрените деца ще се лекуват в чужбина за първи път, едно дете ще замине за извършване на костно-мозъчна трансплантация в чужбина.

Общественият съвет към ЦФЛД е взел решение да финансира посещението на проф. Ник Хаас от Германия за извършване на съвместни операции с български медицински специалисти на деца, кандидатствали за лечение във Фонда. Интервенциите ще се проведат в Национална кардиологична болница в София.
Общият размер на утвърдените средства е 480 986 лв. От началото на годината Фондът e финансирал лечението на 536 деца, а общият размер на средствата надхвърля 6.2 млн. лв.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...