Акценти
Начало / Култура / През декември известни китаристи с концерти на плевенска сцена

През декември известни китаристи с концерти на плевенска сцена

От 1 до 3 декември на плевенска сцена концерти ще изнесат известни български и чуждестранни китаристи. Концертите са част от Международния фестивал на китарата, чието второ издание ще се проведе от 30 ноември до 4 декември в Плевен.

На 1 декември китаристите Стела Динкова, Боян Дойчев, Георги Василев ще са солисти на Плевенска филхармония в концерт на сцената на зала „Емил Димитров” в читалище „Съгласие”. В програмата ще звучат произведения от Григ, Росен Балкански и Родриго. Диригент на концерта ще е Славей Тинчев. Началото е от 19 часа.

На 2 декември е концертът на „Акуситик Трио 3000“ в състав: Цветан Недялков, Веселин Койчев, Иван Лечев. Той също ще се състои на сцената на читалище „Съгласие” от 19 часа.

Третия китарен концерт е на Герхард Райхенбах и Дарко Багески. Той е на 3 декември, от 19 часа в концертна зала „Божко Шойков“  при  НУИ „Панайот Пипков“ – Плевен.

Предварителната продажба на билетите вече започна. До 26 ноември може да закупите промоционален пас на стойност 20 лева, даващ безплатен достъп до всички събития на фестивала (5 концерта, 15 шоурума, 64 часа пасивно участие в майсторски класове, конкурс) Промоционалният пас може да бъде резервиран или закупен чрез: www.plevenguitarfestival.com или в офиса на читалище „ЛИК“, град Плевен. Броят на промоционалните пасове е ограничен.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...