Акценти
Начало / Последни новини / Трето място за Теодор Георгиев от БК Изобор във Враца

Трето място за Теодор Георгиев от БК Изобор във Враца

Състезателят от БК Изобор /Плевен/ стана трети на турнира по борба класически стил във Враца. Стори го при момчетата в категорията до 53 кг. Борецът ни започна със загуба от пловдивчанин, който в последствие спечели първото място. След това Теодор надви четирима противници.

„Очаквах той да е победителя. Вярвам, че през следващата година ще е най-добрия български борец в категорията си за тази възраст“, коментира треньора му Момчил Сирашки.

Във Враца стана силно състезание, в което участваха около 80 борци – момчета, кадети и юноши. БК Изобор бе представен от още трима свои възпитаници. При юношите в категорията до 74 кг Михаел Генев стартира със загуба от националния шампион. После се справи с трима съперници. В срещата за 3-5 място обаче допусна да бъде победен.

„Михаел е бронзов медалист от националното първенство при мъжете. Нямам обяснение за представянето му във Враца. Би трябвало да е краен победител …“, учуден е Сирашки.

В надпреварата на кадетите участваха двама състезатели от Плевен. При 69-килограмовите Велислав Цветанов записа по една победа и загуба. „Нормално е за него. Все пак скоро се възстанови от тежка контузия“, уточни треньора му. В категорията до 63 кг Деян Ванчов бе победен още в първата си среща. Той е най-новия борец на плевенския клуб и сега направи дебют.

„С приключването на турнира във Враца вече окончателно завършихме селекцията в отделните възрастови групи за следващата година. На дневен ред са подготовка, лагери, състезания …“, категоричен е Момчил Сирашки.

Снимка: Фейсбук Спортен клуб по борба „Селановци 93“

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...