Акценти
Начало / Икономика / Три бензиностанции в Плевен под обсада от фермери  с трактори в петък

Три бензиностанции в Плевен под обсада от фермери  с трактори в петък

Три бензиностанции на големи петролни компании  на изходите на Плевен утре ще бъдат обсадени от фермери с трактори.  Проявата е част от националния протест на  зърнопроизводителите, организиран от Националната асоциация на зърнопроизводителите.

Масово струпване на земеделска техника ще има на бензиностанция „Еко” на изхода за Ловеч, на „Лукойл” преди село Буковлък и на бензиностанция „Шел” на колелото за изхода за София, научихме ог Георги Милев, председател на Асоциацията на зърнопроизводителите в Плевен.  Фермерите масово ще зареждат машините си на тези три бензиностанции в знак на протест срещу въведените от Министерството на финансите изисквания за монтиране на нивомери за отчитане на изразходваното гориво по складовете за съхранение и зареждане със селскостопански горива. Изискването влиза в сила от 1 септември тази година.

Между 15 000 и 25 000 лева са необходими, за да бъдат инсталирани тези устройства, пресмятат от НАЗ и твърдят, че така се толерират лобистки интереси на ограничен кръг доставчици.

В цялата страна се очаква над 80 000 машини да блокират работата на колонките от 9 до 16 часа. Предупреждението на протеста е, че така ще е всеки ден след 31 август, заради невъзможността на фермерите да монтират нивомери и фискални устройства, обясняват от НАЗ.

Утре в 9 часа в Плевен пред трите бензиностанции няма да излезе най-тежката селскостопанска техника. Но зърнопроизводителите се заканват и това да стане, ако няма отговор на протеста им.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...