Начало / Последни новини / Триумф! Димитър Пенчев спечели европейската титла по кикбокс

Триумф! Димитър Пенчев спечели европейската титла по кикбокс

Състезателят и треньор в плевенския клуб по кикбокс Скорпион – Димитър Пенчев стана европейски шампион. Той заслужи титлата при професионалистите в стил лоу кик – категория до 66,800 кг след победа над испанеца Андони Иглесиас /печелил европейската титла за професионалисти, световна и европейска за аматьори/. Това се случи на галавечер в Памплона /Испания/, която бе организирана от Световната асоциация по кикбокс организациите WAKO.

След равностойно начало, Митко сериозно наклони везните в своя полза, изпращайки два пъти в нокдаун на противника си – във втория и четвъртия рунд. След последния гонг съдиите посочиха плевенчанина за новия шампион на Европа. Огромна заслуга за успеха има и бащата на Димитър – Камен Пенчев /световен шампион за професионалисти/, който е негов личен треньор, а в щаба е и треньорът по борба Пламен Бончев.

Това е вторият голям успех на Митко за последните 20-ита дни. Преди него той стана световен вицешампион за аматьори в категорията до 67 кг /стил лоу кик/. Шампионатът на планетата, организиран от WAKO се проведе в Сараево /Босна и Херцеговина/.

Снимка: boec.bg

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...