Акценти
Начало / Крими / Трима са пострадалите в пожари през изминалия месец в Плевенско

Трима са пострадалите в пожари през изминалия месец в Плевенско

пожар

През месец март районните служби за пожарна безопасност и защита на населението (РСПБЗН) и група „Спасителна дейност” към РДПБЗН-Плевен са взели участие в ликвидирането на 124 произшествия, срещу 128, за същия период на 2014 година, съобщават от пресцентъра на ОДМВР – Плевен. При 23 пожара има материални загуби, при 28 за същия период на 2014-а. 67 са пожарите без нанесени материални загуби, при 75 за същия период на миналата година. Общо 34 пък са били аварийно-спасителни дейности, помощните операции и дежурствата, при 22 за периода на 2014 г. За разлика от март 2014-а, когато е имало 3 лъжливи обаждания, през миналия месец не са регистрирани такива.

При пожарите през месец март са пострадали трима души, а за същия период на 2014 година е загинал един човек.

От анализа на възникналите през изминалия месец произшествия, могат да се направят изводи, че в сравнение със същия период на 2014-а, се отчита намаление на общия брой произшествия, а най-голям брой пожари с материални загуби са възникнали в отраслите транспорт и жилищно стопанство. Най-често пожарите са причинени от небрежност при боравене с открит огън, късо съединение и умисъл.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...