Акценти
Начало / Крими / Трима пострадаха при челен сблъсък на пътя Плевен – София

Трима пострадаха при челен сблъсък на пътя Плевен – София

На 17 май около 18.45 часа на главен път Плевен – София е настъпило автопроизшествие между лек автомобил „ВАЗ”, управляван от 57-годишен от село Горна Митрополия  и „Форд Ескорт”, с водач 19-годишен от град Козлодуй, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Катастрофата е станала в платното по посока София. В резултат на сблъсъка са нанесени значителни материални щети по двата автомобила. За да извадят пострадалите, спасителните екипи на „Пожарна безопасност и защита на населението” се е наложило да разрязват с хидравличен инструмент смачканите  ламарини.

От удара са пострадали двамата водачи и 62-годишна жена от Горна Митрополия, която се е возила в руското возило. Шофьорът на „ВАЗ” е със счупена бедрена кост, коляно и глезен на десен крак, както и с вътрешни наранявания. Настанен е в Плевенската болница с опасност за живота. Спътничката му е с черепно – мозъчна травма и е настанена за лечение в „Неврохирургия“ на болницата, без опасност за живота. Водачът на „Форд”-а е с охлузвания. Прегледан е в ЦСМП Плевен и по-късно е освободен, без опасност за живота. На мъжете е взета кръв за химическо изследване. Образувано e досъдебно производство и по случая продължава работа разследващ полицай.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...