Начало / Последни новини / Трима плевенчани в откритото първенство на България по тенис на маса

Трима плевенчани в откритото първенство на България по тенис на маса

Юношите на СКТМ Тетрон – Петко Габровски, Петьо Кръстев и Владимир Петков са плевенчаните, които участваха в откритото първенство на България по тенис на маса. 2016 ITTF World Tour ASAREL Bulgaria Open се проведе на 8 маси в спортна зала Арена Асарел в Панагюрище. Това е турнир от категория Major в официалния календар на Международната федерация по тенис на маса ITTF. Става въпрос за втората най-значима надпревара от календара на ITTF за Европа. Наградният фонд е $80 000. Мениджър на турнира бе Вики Елефтериаде от Кипър, а съдийството бе поверено на 36-членна съдийска колегия с ръководена от Мария Ципу /Гърция/. Специални гости на събитието бяха президентът на Европейския съюз по тенис на маса (ETTU) Роналд Креймър и генералният секретар Ричард Скрътън.

За втора поредна година откритото първенство на България по тенис на маса привлече световния елит в този спорт в Панагюрище. 145 състезатели от 24 държави, сред които Япония, Република Корея, Тайланд, Германия, Франция, Швеция, Белгия, Австрия, България и други. Международното участие бе близо два пъти повече в сравнение с миналата година.

Битките стартираха с квалификации. На сингъл Петьо Кръстев спечели Група 2 след победи над Равиндра Котиян /Индия/ с 4:3 и Атанас Иванов с 4:0. Петко Габровски взе първото място в Група 5 след

4:2 срещу Томас Льо Бретон /Франция/ и 4:1 над Светлин Беров. Владимир Петков завърши на второ място в Група 10. Той отстъпи с 1:4 на Андерс Линд /Дания/ и надигра с 4:1 Кристиян Чирита /Румъния/. Така триото си осигури място в основната схема /Габровски под №5, Кръстев – №13 и Петков – №18/ заедно със сънародниците си Теодор Александров, Кирил Попов, Константин Вътов, Денис Бекир, Светозар Стоянов, Стефан Тодоров, Станислав Голованов, Радослав Камберов и Стефан Попов.

В първия кръг на директните елиминации обаче всички претърпяха загуби. Най-близо до успеха бе Кръстев, който отстъпи с 3:4 на белгиеца Флорент Ламбет. Габровски загуби с 1:4 от от Грегори Жан /Франция/. Петков пък отказа срещата с Куентин Робинот /Франция/, който в последствие спечели сребърния медал. На финала го победи чехът Томас Конечни с 4:0. При мъжките двойки само един тандем преодоля квалификациите – Теодор Александров/Петьо Кръстев. В директните елиминации обаче той загуби с 2:3 от двойката на Япония – Юто Кизукури/Кенджи Мацудайра. Първо място при мъжките тандеми извоюваха Алексей Ливенцов и Михаил Пайков от Русия. Победителка при жените е японката Юка Ишигаки, коята се наложи на финала с 4:0 над сънародничката си Мисаки Моризоно. Последната в тандем с Мию Като завоюваха победата при женските двойки.

Шампионите при мъжете и жените получават премия от $ 9 100 от наградния фонд на турнира и по 200 точки за класиране в световната ранглиста. Състезателите, класирани на второ място получават по 100 точки и чек на стойност  $ 4 500. Отпадналите на полуфинал пък вземат по $ 2 200 и 50 точки за световната ранглиста.

Снимка: /bg-bg.facebook.com/AsarelBulgariaOpen/

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...