Акценти
Начало / Култура / На връх рождения си ден Страхил Найденов представи невероятна изложба мозайка в Плевен

На връх рождения си ден Страхил Найденов представи невероятна изложба мозайка в Плевен

Самостоятелна първа изложба мозайка на талантливия творец Страхил Найденов бе открита вчера в „Къщата на художниците“ в Плевен. Авторът благодари на домакините за възможността да сподели своето изкуство с плевенчани. Той поднесе и благодарности към всички гости, които станаха част от двойния празничен за него ден, в който отпразнува и 43 – тия си рожден ден.

Страхил Найденов сподели, колко много труд и усилия е вложил във всяко едно от произведенията. С тях той  се надява да докосне повече хора, които да разберат и харесат идеята му. „Искам да благодаря на един много специален за мен човек, на моя учител. Преди много време той ми показа, че има един друг свят, който се нарича изкуство“, допълни още той.

Изложба4

В експозицията са включени 31 творби. Име и послание носи всяка една от тях. Във всяко едно пано са използвани няколко вида камък – пясъчник, варовик, гранит и ръчно изработени елементи. Използвани са различни цветове и елементи. Сред произведенията бяха изложени, както абстрактни мозайки събуждащи въображението, така и пейзажни.

изложба5

Творецът е роден в Плевен. Преди да открие любовта си към мозайката Страхил се е занимавал с графика, живопис и скулптура. Той е участвал в много национални и международни изложби.

Изложба1

С тази невероятна изложба бе открит творчески сезон на „Къщата на художниците“. От ръководството на къщата споделиха, че мозайката е едно от най-старите изкуства. Тя е едно отношение към вечността. Може би това е причината, която кара хора като Страхил да изразят себе си, чрез камъка.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...