Акценти
Начало / Култура / Трима от Музикалното с грамоти от министъра на културата и на среща с президента

Трима от Музикалното с грамоти от министъра на културата и на среща с президента

Трима ученици от класа по ударни инструменти на Симеон Серафимов – Николай Иванов, Елена Дорошенко и Поля Петкова, бяха заедно с преподавателя си и директорката на НУИ „П. Пипков“ специални гости в Министерството на културата. Повод за поканата бяха първите им награди и наградата на Серафимов за педагогически постижения от Втория международен конкурс за ударни инструменти в гр. Тимишоара – Румъния, проведен в периода 26-30 октомври 2011 г.

В срещата, провела се вчера на „Сцена 17” в Министерството на културата, участваха 34 ученици от 8 училища по изкуствата от цялата страна, класирани на първо място, получили златни медали на международни конкурси в страната и чужбина през учебната 2011/2012 г. в областта на изобразителното изкуство, музиката и танца.

Всички те получиха от заместник-министърът на културата Митко Тодоров  грамоти от името на министъра на културата за високи творчески постижения през учебната 2011/2012 г. на ученици от училищата по изкуствата, а на техните преподаватели бяха връчени грамоти за високи педагогически постижения.
Младите таланти и техните преподаватели взеха участие и в среща с Президента на Република България Росен Плевнелиев, където бяха поканени като специални гости, заедно с медалисти в областта на спорта и науката от цялата страна.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...